De Nederlandse loterij

Nederlandse loterij

De Staatsloterij en Lotto zijn in 2016 gefuseerd. Samen heten zij nu De Nederlandse Loterij. Deze loterijen zijn samen gegaan omdat er de komende periode veel zal veranderen op de Nederlandse markt voor kansspelen. Samen willen ze klaar zijn voor de toekomst en potentiële concurrenten het hoofd bieden.

Veranderingen kansspelmarkt

Onlangs heeft de Kansspelautoriteit een nieuwe loterij toegelaten. Dit heeft tot gevolg de huidige loterijen in Nederland meer concurrentie zullen krijgen. Klik hier voor meer informatie. Deze fusie is bedoeld om samen sterker te staand en klaar te zijn voor de komende nieuwe loterijen.

Tegenover de komende nieuwe loterijen staat dat binnenkort de markt om online te gokken ook open gaat staan voor andere partijen. Het online wedden en het online spelen in casino’s wordt opengesteld voor buitenlandse partijen. Hierover zal binnenkort een besluit vallen door de Nederlandse overheid. De Nederlandse Loterij heeft hier met de Toto een sterke partij in handen.

Wat valt er onder De Nederlandse Loterij

Naast de staatsloterij en de Lotto vallen ook de kansspelen die voorheen onder deze partijen vielen. Samengevat vallen onderstaande kansspelen onder De Nederlandse loterij:

  • Lotto
  • Staatsloterij
  • Euro Jackpot
  • Toto
  • Krasloten
  • Miljoenenspel
  • Lucky Day

Bovenstaande kansspelen bieden een gevarieerd aanbod met daarbij voor ieder wat wils. Zo kun je te allen tijde een kraslot kopen. Verder heb je met Lucky Day een dagelijkse loterij waarbij je elke dag kans maakt op €450.000 en speel je al mee vanaf €1,50. De wekelijkse loterijen van Euro Jackpot en Lotto speel je al mee vanaf €2,00 en hierbij maak je kans op grote miljoenenprijzen.

Winkansen De Nederlandse Loterij

Door deze fusie zou je misschien denken dat er veel verandert bij de verschillende loterijen die horen bij De Nederlandse Loterij. Dit is echter niet het geval. De winkansen, jackpots, uitkeringspercentages en lotprijzen blijven hetzelfde. Kijk op www.vergelijkloterij.nl als je de winkansen van de verschillende loterijen wilt vergelijken.

Top 10 middelen waarmee je tandvleesontsteking bestrijdt

Top 10 middelen tegen tandvleesontsteking

Een ontstoken of geïrriteerd tandvlees kun je behandelen door de juiste middelen te gebruiken. Wij hebben een top-10 samengesteld met middelen die o.a. worden aangeraden door tandartsen.

1: Periotherapy mondwater
PerioTherapy mondwater stopt een bloedend tandvlees als gevolg van een ontsteking. Het is 100% veilig voor de gezondheid. Het werkt op basis van een actieve zuurstof. Daarnaast gaat het een smerige adem tegen en werkt het tegen aften en mondzweren.

2: Periotherapy tandpasta
Deze zuurstof-tandpasta heeft een zeer genezende en verzachtende werking. Het vernietigt de bacteriën die de ontsteking veroorzaken. Daarnaast geneest het bloedend, geïrriteerd, gezwollen of gevoelig tandvlees.

3: Oxyd8 Plus mondwater
Deze mondwater stimuleert de speekselklieren, waardoor een droge mond verholpen wordt. Bij te weinig speekselaanmaak zullen slechte bacteriën zich vermenigvuldigen en tandvleesproblemen veroorzaken. Oxyd8 Plus mondwater stopt direct een slechte adem en bevat actieve zuurstof maar geen schadelijke stoffen. Met dit mondwater kun je zelf tandsteen verwijderen.

4: Zachte tandenborstel
Een gevoelig tandvlees kan betekenen dat er een ontsteking aan zit te komen. Wees alert en behandel een zeer tandvlees extra voorzichtig. Tandenborstels met harde haren kunnen je weefsels beschadigen, waardoor bacteriën binnendringen. Gebruik een zachte tandenborstel!

5: Monosyringe (monoject)
Een kaakholtespuitje gebruik je wanneer je tandvleesranden ontstoken zijn. Ontstoken tandvleesranden trekken zich terug, waardoor ruimte tussen tandvlees en tanden ontstaat. Vul het spuitje met PerioTherapy tandpasta en breng het aan tussen en op de ontstoken randen.

6: Orabrush
Een tongreiniger reinigt je tong, zodat je geen slechte adem hebt. Tongreinigers van Orabrush verwijderen de bacteriën die de vieze geur veroorzaken.

7 Oxyd8 regular mondspray
Een slechte adem of een droge mond? Een droge mond is een van de oorzaken van ontstekingen aan tandvlees. Slechte bacteriën vermenigvuldigen zich sneller onder dergelijke omstandigheden. Gebruik Oxyd8 regular mondspray en verhelp een droge mond en slechte adem.

8 Nasal Sinus Drops
Bacteriën in de neus kunnen ook een slechte adem veroorzaken. De oorzaak is een verstopping van de sinussen in de neus. Gebruik Nasal Sinus Drops om de oorzaak van de verstopping aan te pakken.

9 Tanita Breath Checker
Testen hoe slecht je adem is? Gebruik dan de Tanita Breath Checker en je komt erachter hoe fris je adem is.

10 Orabrush Foam
Bacteriën achter op de tong zijn meestal de oorzaak van een slechte adem. Gebruik Orabrush Foam gel. Dit bevat Kamille, Salie en Goudsbloem en deze ingrediënten hebben een ontstekingsremmende, ontsmettende en verzachtende werking.

Vieze of bittere smaak in de mond? 5 Tips!

Een vieze smaak in de mond

In eerste instantie worden de smaakpupillen gebruikt om te proeven. Wanneer er constant een bittere of metaalachtige smaak optreedt, probeert het lichaam aan te geven dat er iets aan de hand is. In dit artikel worden de oorzaken, symptomen en de behandelingswijze van het probleem besproken.

 

Wat zijn de oorzaken?

De oorzaken van een vieze smaak in de mond kunnen zowel plaatsvinden in de mondholte als buiten de mondholte. De binnen- de- mondholte gelegen oorzaken worden vaak verwijdt aan onvoldoende mondhygiëne:

• Een witte of gele aanslag op de tong die de smaakpupillen bedekt.
• Infecties/en of ontstekingen in de mondholte. Denk bijvoorbeeld aan een tandvlees ontstekingen.
• Een droge mondholte, oftewel een tekortkoming aan speeksel in de mondholte zorgt voor een droge mond en vieze smaak. Dit kan komen door niet-werkende speekselklieren of doordat het speeksel verdampt tijdens de ademhaling.
• Een slechte adem door cellen, speeksel en voedselresten die door bacteriën in zwavelvormende eiwitten worden omgezet wat een onaangename lucht veroorzaakt.

Ook is het goed mogelijk dat een vieze smaak in de mond veroorzaakt wordt door buiten de mondholte gelegen oorzaken, zoals:

• Voedings- en genotsmiddelen, zoals bijvoorbeeld sterke kruiden als knoflook, alcoholische dranken en de inname van nicotine.
• Door het gebruiken van medicatie.
• Zwangerschap
• Aandoeningen aan de maag, darm, lever of galblaas.
• Ziektes, denk bijvoorbeeld aan griep, diabetes of kanker.
• Een tekort aan voedingsmiddelen zink en vitamine B-12.

 

Wat zijn de symptomen?

Er wordt een metaalachtige, bittere of zure smaak ervaren die tijdelijk of constant optreedt. In sommige gevallen beïnvloed het de smaakpupillen dusdanig dat men last ondervindt bij het proeven van normaal voedsel. Aangezien smaak- en geurbeleving dichtbij elkaar liggen, kan het probleem ook het ruiken beïnvloeden. Hier een uitgebreide pagina met informatie over een vieze smaak in de mond.

 

Wat er tegen gedaan worden?

De binnen de mond gelegen oorzaken kunnen vaak opgelost worden door betere mondhygiëne. Dit betekent met regelmatig poetsen, het gebruiken van mondhygiëne producten die geen alcohol bevatten en het gebruiken van een tongschraper. Ook kan het spoelen met hydraterende producten (bevat actieve zuurstof, zink en tea tree olie) kan uitkomst bieden. Dit zorgt er namelijk voor dat de mondholte vochtig blijft.

Wat betreft de buiten de mondholte gelegen oorzaken kan men het voedingspatroon aanpassen, stoppen met genotsmiddelen of een dokter raadplegen om te kijken of het met een specifieke ziekte of aandoening te maken heeft.

Hoe maak je mondwater?

Hoe maakt een fabrikant mondwater?

Het is mogelijk zelf mondwater te fabriceren. Het is twijfelachtig of het uitkan, want de stoffen die je moet aanschaffen kunnen best duur zijn. Wil je een perfecte mondspoeling lees dan hier de beste 10 mondwaters ter wereld.

Stap 1:
Neem een paar actieve antibacteriële ingrediënten zoals chloorhexidine, cetylpyridinechloride, eucalyptol, methyl salicylate, menthol, benzalkonium chloride, sodium chlorite, methylparaben, fluoride of peroxide. Mix deze stoffen met water.

Stap 2:
Mix de actieve stof met een detergent. Een detergent is een schuimer en noemt men ook wel een oppervlakte actieve stof. Sommige detergenten kunnen tandplaque reduceren, maar hebben vooral als doel de oppervlaktestugheid van de vloeistof te doorbreken op het moment dat het in de mond terecht komen. Het gaat dan schuimen waardoor de vloeistof zich zal verspreiden over grotere gebieden. Daarnaast kunnen detergenten smaakstoffen en actieve
stoffen in elkaar op laten lossen. Omdat sodium lauryl sulfaat volgens onderzoekers wat problemen kan geven, zou je een kunnen kijken naar andere detergenten.

Stap 3
Mix het mondwater met een kleurstof. Veel middelen die beginnen met CL zijn kleurstoffen.

Stap 4
Mix het mondwater met een smaakstof. Eucalyptol, menthol, sucralose, sodium saccharine, sorbitol en xylitol zijn voorbeelden van smaakstoffen.

Stap 5
Mix het met een Houdbaarheidsmiddel. Sodium benzoate en alcohol zijn voorbeelden hiervan, waarvan sodium benzoate de voorkeur heeft.

Witte bolletjes achter in je keel? Tips tegen amandelsteentjes

Witte keelbolletjes

Ben je tot de ontdekking gekomen dat je last hebt van witte bolletjes achter in je keel? Zeer waarschijnlijk heb je last van amandelstenen. Amandelstenen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen je wel een stinkende adem geven. Een slechte adem hebben is natuurlijk al erg genoeg, maar dat is helaas nog niet alles. Je zal ook last hebben van een metaalsmaak in je mond én voortdurend het idee hebben dat er iets vastzit in je keel. Kortom, hier word je totaal niet blij van en je wil hier per direct vanaf.

 

Ziekenhuis

De beste manier om witte bolletjes achter in je keel te verhelpen is door je amandelen te laten knippen in het ziekenhuis. Dit noemt men in de medische wereld een tonsillectomie. Letterlijk worden de amandelen onder narcose los gepeld. Dit is een heftige ingreep, met kans op nabloedingen en een lange herstelperiode. Er zijn ook andere mogelijkheden om verlost te raken van amandelstenen. Hier onder een paar tips.

Anäerobe bacteriën

Witte bolletjes in je keelamandelen zitten vast tussen de crypten. Deze bolletjes zijn een samenvoeging van neusslijm, tongbacteriën, tandplak, voedselresten en anäerobe bacteriën. Met name de anäerobe bacterie is de bron van alle ellende. Over deze bacterie moet je een paar dingen weten. De anäerobe bacterie is verantwoordelijk voor de productie van amandelsteentjes en stinkende adem. Deze bacterie houdt niet van speeksel en niet van zuurstof en begeeft zich het liefst in beschutte plekjes zoals de neusholteslijm, amandelen, pockets en tongpapillen. De anäeroben houden daarentegen wél van zuivel en suikers. Nu is het dus zaak om een omgeving te creëren waarin de bacterie, het neusslijm en tongplaque verwijderd worden zodat ze niet verstrikt kunnen raken in je amandelen. Welke stappen kun je nu het beste ondernemen?

Welke stappen te ondernemen tegen amandelstenen.

1: Voorkom een droge mond, laat speeksel de anäerobe bacterie verpletteren. Geen koffie,niet roken en geen alcohol dus. Gebruik oxyd8 mondwater en Oxyd8 mondspray.
2: Laat geen zuivel en suikers achter in je mond.
3: schraap je tong schoon met Orabrush en een enzymatische tonggel.
4: snuit je neus en druppel een paar California tongue drops.
5: soms kun je witte keel bolletjes zien zitten op je amandelen. Deze kun je met een Monosyringe voorzichtig losspuiten.

De producten van oxyd8 bevatten zuurstofmoleculen waardoor de celkern van de anäerobe bacterie afbreekt. Ook stimuleren ze de speekselklieren, waardoor het zelfreinigende milieu in de mond weer op peil komt. Een gezonde mond kan namelijk alleen met goed werkende speekselklieren.

Sabai Olie

Hoppa ! Deze weldaad voor je huid wordt binnenkort beschikbaar gesteld voor één van onze nieuwe goodiebags!

Sabai olie komt uit het mooie Thailand. Het is geschikt voor het gehele lichaam en voor dagelijks gebruik. Het bijzondere aan dit product is zijn positieve werking en multifunctionaliteit.
Sabai Olie is een traditioneel Thais recept en wel meer dan 300 jaar oud. Het bestaat uit verzorgende olie, met daaraan toegevoegd de extracten van Lotus en Jasmijn.
Deze olie trekt direct de huid in, waardoor deze niet vettig aanvoelt. Het resultaat ? De rustgevende werking zorgt voor een ontspannen, zachte en soepele huid.
Sabai Olie wordt gebruikt op het hele lichaam. Je kunt het gebruiken voor je gezicht, haar en als bodylotion ( bijvoorbeeld na bad, zon en zonnebank) .
Daarnaast is Sabai olie perfect bij massages te gebruiken. Sabai olie wordt al eeuwenlang gebruikt als dé massage olie van Thailand. Na het intrekken van de eerste keer smeren, heb je de perfecte basis gelegd om vervolgens je huid voor de twee maal te voorzien van Sabai olie. Het masseren kan beginnen!
En als dat al niet genoeg is, Sabai wordt veelvuldig gebruikt voor allerlei huidaandoeningen als eczeem, psioriasis en netelroos. De olie dringt door tot de diepere lagen van de huid waardoor de conditie van de huid verbeterd. Ook voor gevoelige baby- en kinderhuidjes is deze olie zeer geschikt!

Stop dus met het kopen van allerlei cremes, massageoliën, bodylotions etc , want Sabai heeft het allemaal in één. En nog veel leuker: Voor slechts €5.99 heb jij dit wondermiddel in huis!

Kettinkje van Bijuwels.nl

De webshop www.bijuwels.nl heeft speciaal voor ons een aantal handgemaakte kettingen beschikbaar gesteld. Deze goudkleurige ( nikkelvrije)  ballchainketting van ongeveer 50 cm, met daaraan een mooie gecarfde jade en heiligenbeeldje is gemaakt met passie en liefde! Half edelstenen, zoetwaterparels, glas en hout is zomaar een greep uit de materialen die worden gebruikt bij Bijuwels.

Wat ruim 3 jaar geleden begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid naar een webwinkel en een echte stenenwinkel aan de rand van het centrum in Bussum. Drie jaar na de start van de webshop heeft Bijuwels letterlijk haar winkel deuren geopend. Ze zijn gevestigd in Bussum aan de Spiegelstraat 1b. Daar kunnen jullie een ruime keuze vinden aan kralen, bedels en accesoires uit binnen- en buitenland. Daarnaast beschikken zij over een uitgebreide collectie handgemaakt sieraden.

Ook is het mogelijk om iedere zaterdagmiddag na 14.00 uur een workshop sieraden maken te volgen. De woensdagmiddag is gereserveerd voor kinderworkshops.

Uiteraard is de webshop 24 uur per dag beschikbaar! Kun je niet wachten op de nieuwe goodiebag? Ga dan nu direct naar Bijuwels.

White wash Paneeltje

Goodie bagBrocante zijn spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek. De brocante spullen hebben een doorleefd karakter wat het juist heel aantrekkelijk maakt.
Het heeft een geschiedenis. Brocante staat voor een warme, landelijke stijl die charmant – oud oogt.

Bij Brocante Idee kun je terecht voor al je brocante wensen! Het is een webshop waar je bijzonder servies, bestek, linnen en meubels in verschillende stijlen kunt vinden. Wit met kleur accenten, meubels met een eigen smaak. Het is Brocante met een vleugje barok, soms stoer, soms romantisch.  Kortom, boordevol leuke en nostalgische hebbedingen! Zo kun je nu hele schattige mini paneeltjes met daarop een lieve boodschap bestellen. Leuk om te geven, en héél lief om te krijgen. Het is een handgemaakt paneeltje van ongeveer 7 bij 7 cm met whitewash en handgeschilderde tekst.

Een paar daarvan worden binnenkort beschikbaar gesteld aan 1 van onze goodiebags. Wil je daar niet op wachten? Kijk dan nu op Brocante Idee en bestel jouw happy message voor slechts 2.25!

Nerdbril

De nerdbril van Brillenkampioen verschijnt zeer binnenkort in één van onze goodiebags. Dit op de jaren 80 gebaseerde model geeft jou een stijlvol en nerdy look.
Ben jij ook zo verzot op deze nerdy vertoning? Dan voldoet deze bril aan al jouw wensen! En niet geheel onbelangrijk , je gaat er ook nog eens slim uit zien.

De nerdbril is al een geruime tijd erg populair en de trend lijkt niet te verdwijnen.  Deze hippe accessoire roept herinneringen op aan de bril van de pop ‘Brains’ uit de tv-serie Thunderbirds. Daarmee past de bril perfect in de heersende modetrend om terug te grijpen naar het verleden.

Het dragen van een bril is een modestatement. Brillen zijn een zeer waardevolle toevoeging aan je outfit. Zo zijn er bij brillenkampioen allerlei nerd brillen in verschillende kleuren te koop. Heel handig want zo heb je bij ieder outfit jouw bijpassende nerd bril! De trend blijft ook dit jaar zwart en bruin!

Wil je niet wachten totdat deze Nerdbril in de Goodiebag verschijnt? Koop hem dan nu direct. Je bestelt hem al voor slechts 9.95 !