Witte keelbolletjes

Ben je tot de ontdekking gekomen dat je last hebt van witte bolletjes achter in je keel? Zeer waarschijnlijk heb je last van amandelstenen. Amandelstenen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen je wel een stinkende adem geven. Een slechte adem hebben is natuurlijk al erg genoeg, maar dat is helaas nog niet alles. Je zal ook last hebben van een metaalsmaak in je mond én voortdurend het idee hebben dat er iets vastzit in je keel. Kortom, hier word je totaal niet blij van en je wil hier per direct vanaf.

 

Ziekenhuis

De beste manier om witte bolletjes achter in je keel te verhelpen is door je amandelen te laten knippen in het ziekenhuis. Dit noemt men in de medische wereld een tonsillectomie. Letterlijk worden de amandelen onder narcose los gepeld. Dit is een heftige ingreep, met kans op nabloedingen en een lange herstelperiode. Er zijn ook andere mogelijkheden om verlost te raken van amandelstenen. Hier onder een paar tips.

Anäerobe bacteriën

Witte bolletjes in je keelamandelen zitten vast tussen de crypten. Deze bolletjes zijn een samenvoeging van neusslijm, tongbacteriën, tandplak, voedselresten en anäerobe bacteriën. Met name de anäerobe bacterie is de bron van alle ellende. Over deze bacterie moet je een paar dingen weten. De anäerobe bacterie is verantwoordelijk voor de productie van amandelsteentjes en stinkende adem. Deze bacterie houdt niet van speeksel en niet van zuurstof en begeeft zich het liefst in beschutte plekjes zoals de neusholteslijm, amandelen, pockets en tongpapillen. De anäeroben houden daarentegen wél van zuivel en suikers. Nu is het dus zaak om een omgeving te creëren waarin de bacterie, het neusslijm en tongplaque verwijderd worden zodat ze niet verstrikt kunnen raken in je amandelen. Welke stappen kun je nu het beste ondernemen?

Welke stappen te ondernemen tegen amandelstenen.

1: Voorkom een droge mond, laat speeksel de anäerobe bacterie verpletteren. Geen koffie,niet roken en geen alcohol dus. Gebruik oxyd8 mondwater en Oxyd8 mondspray.
2: Laat geen zuivel en suikers achter in je mond.
3: schraap je tong schoon met Orabrush en een enzymatische tonggel.
4: snuit je neus en druppel een paar California tongue drops.
5: soms kun je witte keel bolletjes zien zitten op je amandelen. Deze kun je met een Monosyringe voorzichtig losspuiten.

De producten van oxyd8 bevatten zuurstofmoleculen waardoor de celkern van de anäerobe bacterie afbreekt. Ook stimuleren ze de speekselklieren, waardoor het zelfreinigende milieu in de mond weer op peil komt. Een gezonde mond kan namelijk alleen met goed werkende speekselklieren.