Hoe maakt een fabrikant mondwater?

Het is mogelijk zelf mondwater te fabriceren. Het is twijfelachtig of het uitkan, want de stoffen die je moet aanschaffen kunnen best duur zijn. Wil je een perfecte mondspoeling lees dan hier de beste 10 mondwaters ter wereld.

Stap 1:
Neem een paar actieve antibacteriƫle ingrediƫnten zoals chloorhexidine, cetylpyridinechloride, eucalyptol, methyl salicylate, menthol, benzalkonium chloride, sodium chlorite, methylparaben, fluoride of peroxide. Mix deze stoffen met water.

Stap 2:
Mix de actieve stof met een detergent. Een detergent is een schuimer en noemt men ook wel een oppervlakte actieve stof. Sommige detergenten kunnen tandplaque reduceren, maar hebben vooral als doel de oppervlaktestugheid van de vloeistof te doorbreken op het moment dat het in de mond terecht komen. Het gaat dan schuimen waardoor de vloeistof zich zal verspreiden over grotere gebieden. Daarnaast kunnen detergenten smaakstoffen en actieve
stoffen in elkaar op laten lossen. Omdat sodium lauryl sulfaat volgens onderzoekers wat problemen kan geven, zou je een kunnen kijken naar andere detergenten.

Stap 3
Mix het mondwater met een kleurstof. Veel middelen die beginnen met CL zijn kleurstoffen.

Stap 4
Mix het mondwater met een smaakstof. Eucalyptol, menthol, sucralose, sodium saccharine, sorbitol en xylitol zijn voorbeelden van smaakstoffen.

Stap 5
Mix het met een Houdbaarheidsmiddel. Sodium benzoate en alcohol zijn voorbeelden hiervan, waarvan sodium benzoate de voorkeur heeft.